Ивелина Колева

Представи се:iveto
Ивелина Колева-34г.,родена съм и израснала в гр. Ямбол. Омъжена съм от 9 год. и заедно със съпруга ми Радостин посещаваме и се чувстваме част от църква “Ветил“ в нашия град. Повярвала съм през 1996г. след като посетих едно младежко събрание,където бях посрещната с толкова много любов от други младежи, за което няма да спра да благодаря на Господа. През тази 1996г. живота ми бе променен. Освен добрите приятели, които имам от тогава и до днес, чудните неща, които са се случили през вс.тези години и невероятните шансове в живота ми, най-скъпото за мен е че Исус Христос стана мой Спасител, моят най-добър приятел, извора на всяко добро в живота ми – това е Божията любов за мен, това е моят Господ, моят любящ Баща.

Какво работиш:
През 2001 г. завърших Медицински колеж в гр. Сливен със специалност „Специалист по здравни грижи“/така познато като „медицинска сестра“/, след което поради липса на свободно работно място за такъв „специалист“ като мен реших да се квалифицирам и като социален работник, какъвто и съм, но засега само с диплома 🙂

С какво се занимаваш в църква:
Участвам в група, която води църквата в хваление и поклонение към нашия Господ.

От колко време си в служение:
От близо 17 години, малко след като приех Господ Исус Христос за мой личен Спасител.

Когато си затвориш очите за какво мечтаеш:
О-о,за доста неща. Най- голямата ми мечта е моите скъпи на сърцето ми хора – родителите ни и моя много скъпа приятелка, да познаят Господа Исуса Христа като свой Спасител. А останалите ми мечти – да имаме деца, да обиколя света, да работя работа, в която да помагам на хора в нужда и неравностойно положение.

С какво се занимаваш извън църква:
Работя като мед. сестра

Какво обичаш да правиш през свободното си време:
Обичам да чета Библията, да изучавам това необятно Божие слово,да прекарвам време със съпруга си, да се срещам с приятели, да слушам музика и да чета книги

Какво ти дава смисъл в живота:
Когато мога да зарадвам някой, който е в нужда. Но като се замисля, най-удовлетворена съм когато съм била част от Божието намерение, когато съм могла да зарадвам Господа, да усетя Божието благоволение върху себе си. Чудно е как Господ – Твореца, Могъщия, Най-великия, понякога иска да употреби и нас хората. Няма по-голямо удовлетворение за мен от това да бъда инструмент в Божията ръка за Негова слава.

Според теб от какво се определя успехът в живота :
Успехът сигурно се определя от целта. Моите цели в личен план не са толкова грандиозни, успехът за мен е: здрави взаимоотношения, съградени върху любов и приемане както в семейството, така и с приятелите и колегите/доколкото е възможно/.